Notices
86-95 Trucks & 4Runners 2nd/3rd gen pickups, and 1st/2nd gen 4Runners with IFS

temp gauge not working 22re

Old 01-05-2019, 01:06 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
temp gauge not working 22re

Hey everyone! I just got my engine back in and my temp gauge isn't working anymore. as soon as I start it up it goes right to the middle or sometimes nothing at all which is starting to bug me. any ideas on what this could be?
jellomellow is offline  
Old 01-05-2019, 04:24 PM
  #2  
Contributing Member
iTrader: (3)
 
BigBluePile's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Mount Vernon, WA
Posts: 14,890
Received 102 Likes on 55 Posts
Did you check the connector....?
BigBluePile is offline  
Old 01-05-2019, 06:11 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
yes that's the green one right below the intake correct?
jellomellow is offline  
Old 01-05-2019, 09:12 PM
  #4  
Registered User
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,903
Received 90 Likes on 74 Posts
Originally Posted by jellomellow View Post
yes that's the green one right below the intake correct?
What are you looking at? Pls see signature.
RAD4Runner is offline  
Old 01-06-2019, 02:32 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by RAD4Runner View Post
What are you looking at? Pls see signature.
right underneath the throttle body intake there's 2 connectors. one is black which I believe is the cold start and the other is green
jellomellow is offline  
Old 01-06-2019, 05:59 AM
  #6  
Registered User
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,903
Received 90 Likes on 74 Posts
Originally Posted by jellomellow View Post
there's 2 connectors
No that one.
Temp gage sender/sensor is ON the intake manifold, kinda hidden. Hard to get to.
RAD4Runner is offline  
Old 01-06-2019, 06:45 AM
  #7  
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 235
Received 26 Likes on 26 Posts
The green one on the front intake is temperature sensor for the engine computer.

The temperature gauge sensor is behind the thermostat housing.

Last edited by snippits; 01-06-2019 at 06:47 AM.
snippits is offline  
Old 01-06-2019, 10:45 AM
  #8  
Registered User
iTrader: (2)
 
se7enine's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Reno , Nevada
Posts: 532
Likes: 0
Received 11 Likes on 11 Posts
Just past the thermostat housing.
se7enine is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
djd2392
Newbie Tech Section
0
07-12-2014 07:50 AM
spike0001
Newbie Tech Section
4
02-27-2012 07:44 PM
blueyoda
86-95 Trucks & 4Runners
6
01-07-2011 09:48 PM
Raymond_Q
86-95 Trucks & 4Runners
1
07-03-2009 02:03 PM
beachtaco
95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners
0
10-13-2003 07:07 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: temp gauge not working 22re


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: