Go Back  YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > 86-95 Trucks & 4Runners
Reload this Page >

Fuses, Relays, Fuse Blocks ID and Locations - 1986 4Runner / Pickup

Notices
86-95 Trucks & 4Runners 2nd/3rd gen pickups, and 1st/2nd gen 4Runners with IFS

Fuses, Relays, Fuse Blocks ID and Locations - 1986 4Runner / Pickup

Old 05-09-2017, 10:58 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
Fuses, Relays, Fuse Blocks ID and Locations - 1986 4Runner / Pickup

For everybody's convenience and quick reference, how about we post ACTUAL locations P/N, ID, and other pertinent info in this THREAD?
We can have A POST for each year-model, that O.P. can keep updated as more information becomes available.

I volunteer to start and keep up-to-date THE POST on Fuses, Relays, Fuse Blocks ID and Locations, AS VERIFIED on my 1986 4Runner.
RAD4Runner is offline  
Old 05-09-2017, 11:06 AM
  #2  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
Tail Light, EFI and Flasher Relays, Rear Window Circuit Breaker - Left Kick Panel

Fuses, Relays, Fuse Blocks, ID and Locations, AS VERIFIED on my 1986 4Runner.
Tail Light, EFI and Flasher Relays, Rear Window Circuit Breaker - Left Kick Panel



IDENTIFICATION:


EFI MAIN RELAY


FLASHER RELAY:


LOCKING TABS ON FLASHER AND EFI RELAYS:


CHECKING ENGINE FUSE (Procedure/concept applies to other fuses as well):


I will update THIS SPECIFIC POST as I have info available. If you would like to contribute to 1986 4Runner/pickup fuse, relay, fuse block ID and location, please feel free to comment and I will incorporate in THIS SPECIFIC POST.

Last edited by RAD4Runner; 02-06-2018 at 02:20 PM.
RAD4Runner is offline  
Old 09-27-2017, 06:37 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
First-Gen 22R-E Power Distribution: Main Engine Compartment Fuse Block

Headlight relay, main fuses and fuses for hazard, horn, headlight, charge,




80-Amp fusible link module is held by screws. Accessible from underneath the fuse block. Need to un-mount the whole fuse block, then remove the Fusible Link housing from the fuse block in order to access the bolts that holds the FL module. There's a tab that needs to be pushed aside to release. (Terrys87 has info on that.)

Here's what entire FL wire look like. (Yes, it looks lie some amateur made it, but it is what it is.) DO NOT EVER "UPGRADE" THIS TO BIGGER SIZE WIRE.



Last edited by RAD4Runner; 02-22-2018 at 05:33 PM.
RAD4Runner is offline  
Old 12-08-2017, 04:52 AM
  #4  
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 5
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
horn relay

My horn is`nt working,no current to horn. can`t find a fuse or relay.
Any help appreicated.
Thanks

Newbeee here just aquired a 86 4x4 that I want to give a new life.
Jginger is offline  
Old 12-08-2017, 08:42 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
Originally Posted by Jginger View Post
My horn is`nt working,no current to horn. can`t find a fuse or relay.
Newbeee here just aquired a 86 4x4 that I want to give a new life.
Welcome to the forum. We are happy to help but expect people to do their homework, search a little.
This thread has information to help people find fuses, relays, etc. Did you read read the thread?
Did you search the forum for "horn troubleshooting"?
How did you know there is no "current" to horn? You must have a multi-meter then? If so, that's a good start to bringing your truck back to life. We love seeing that.

Last edited by RAD4Runner; 12-08-2017 at 08:43 AM.
RAD4Runner is offline  
Old 12-08-2017, 04:58 PM
  #6  
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 5
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Thanks for the reply, yes I did read through the thread. I also saw where I missed the info I was looking for.
Been reading at least 30 min to 1 hr each eve. There is lots an lots info here.
Also thanks for the heads up for pointing out the search box.
Awsome website!!!!
Jginger is offline  
Old 12-09-2017, 01:02 AM
  #7  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
Originally Posted by Jginger View Post
My horn is`nt working,no current to horn. can`t find a fuse or relay...
Originally Posted by Jginger View Post
...Been reading at least 30 min to 1 hr each eve....!
OK, good job.
Here's more reading material Let's continue discussion on that thread.
https://www.yotatech.com/forums/f116.../#post52381275

Last edited by RAD4Runner; 12-10-2017 at 10:38 PM.
RAD4Runner is offline  
Old 09-17-2018, 02:52 PM
  #8  
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Chasing down my electrical issue

Hi guys!
I've been reading up on my fuse/electrical diagrams, etc, but I haven't really found the answers I need. My very recently purchased '88 4Runner(22re) randomly developed a problem out of nowhere. I was driving around with some beautiful women (because that's just what happens when you drive a 1st Gen with the top off!) and when I turned on my blinker my wipers stopped mid sweep. They are locked in place and my horn no longer works. Also, when I use my signals the tape player briefly cuts out and my dash makes a weird rattle when I apply the bakes and signal simultaneously.
I bought a fuse replacement kit with a tester and all fuses are good in driver's kick and the engine fuse compartment. I am guessing it is a relay, but I am really only guessing. This isn't my forte.
Thank you in advance and I apologize if I missed the info I seek elsewhere. If I did, please leave a link
Bill Davis is offline  
Old 09-18-2018, 05:36 AM
  #9  
Registered User
Thread Starter
 
RAD4Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5,851
Recieved 68 Likes on 58 Posts
Bill Davis - Wiper, Hazard, Horn, Radio Issue

You mean your dash vibrates? If you want us to help you need to tell us exactly what rattles. Put us in your driver's seat. (pls see signature)

Originally Posted by Bill Davis View Post
Hi guys!
... when I turned on my blinker my wipers stopped mid sweep. They are locked in place and my horn no longer works. Also, when I use my signals the tape player briefly cuts out and my dash makes a weird rattle when I apply the bakes and signal simultaneously....
Ensure all connections from battery to blue-yellow wire have bare, shiny metal tightly contacting bare shiny metal.
Get multi-meter, monitor voltage at Blue-Yellow (L-Y) wire that goes to horn (That also supplies "radio "memory"). While you wiggle ALL connections between that and the battery. Voltage should stay above 12V.
Let us know what you find out.



RAD4Runner is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: