Notices
95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 4th gen pickups and 3rd gen 4Runners

Newbie with 02 3.4l Taco AT with shifting issue.

Old 07-12-2015, 12:38 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Newbie with 02 3.4l Taco AT with shifting issue.

Hello Everyone,
Thank you for allowing me to join the group. My name is Kevin and I live in Issaquah, WA.

I have a crazy scenario I wanted to run by you. My 2002 Tacoma Dbl Cab 3.4L Automatic 4x4 is not shifting normally after engine cleaning pressure washing.

I took my Tacoma to the local car wash and steam cleaned the engine bay. I have done this many times while leaving the engine running and have never had a problem until now. As I was leaving the car wash I noticed that the vehicle wouldn't shift out of 1st gear unless I revved it up to about 4500 rpm. Also I am not getting a "CHECK ENGINE LIGHT" or any codes from my OBD2 scan tool. All fuses are good in cab and engine bay. Engine now idles at 1600 rpm at normal operating temperature. Strange!

Any ideas?

Thanks everyone.
Seattle_Sign_Guy is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Swim
Vehicles - Trailers (Complete)
9
01-04-2016 10:47 AM
rodskwad
General Vehicle Related Topics (Non Year Related)
5
08-12-2015 02:33 AM
rap2me
The Classifieds GraveYard
1
08-11-2015 05:03 PM
1996Taco
95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners
3
07-20-2015 12:02 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Newbie with 02 3.4l Taco AT with shifting issue.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: