YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 4th gen pickups and 3rd gen 4Runners

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-02-2010, 09:04 AM   #1
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Jul 2003
Location: Barrie, Ont. Canada
Posts: 132
pwr Door locks only work with engine running

Ok. I have a 2000 4runner.

I've got a couple of issues which I think might be related. it all started with the rear cargo light not working. I'm in the process of trying to find some time to take the rear cover off but the weather very cold and I don't want to snapp the plastic. (oh.. light works when door open and engine running)

My problem progressed to the power locks not operating the tailgate,

Now on Saturday.. the power door locks don't work unless I start the vehicle.

With engine off
Key in door only opens the one door (not the others)
Button on the driver's and passenger's door does nothing.

once I put thekey in the ignition and turn things on, they seem to work.

Could this be related to a bad ground in the tailgate or something?

Is there some type of separate circut when the key is not on that runs this stuff?

Any help appreciated..

Thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!

Last edited by tommytuttle; 02-02-2010 at 09:16 AM.
tommytuttle is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 12:35 PM   #2
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
eddieleephd's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, Ca., Marietta, Ga.
Posts: 748
Weak Battery?????? what is the voltage reading??? 11.6+ how about 12.65v 12.65 is a well charged battery if low 12s or any where in the 11s replace battery...
__________________
'99 3.4L 4x4 All Manual Taco
2.5" lift OME CO and Alcan Leafs
Deck Plate Mod.

Last edited by eddieleephd; 02-06-2010 at 12:37 PM.
eddieleephd is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 01:37 PM   #3
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Yukon's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Marquette, MI
Posts: 484
Check you MPX B fuse under the hood
__________________
99' Limited: ARB Taco bar, Smittybuilt XRC 10 winch, OME 891, 883, N91S, N86. Budbuilt Full skids, BFG At's Lightforce 240's
Yukon is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 09:53 AM   #4
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
Threadstarter [OP]
 
Join Date: Jul 2003
Location: Barrie, Ont. Canada
Posts: 132
Yep, Found it after I posted.. MPX B Fuse was gone. (I should have started there)

Now I still have an issue with no rear wiper working, no rear window (unless truck is on , ie does not work with key in tailgate), tailgate does not unlock with powerlocks and no rear dome light (unless truck is running or key on), no rear defroster either.

I started by lubricating the door mechanizm, but the light comes on if the truck is on, and door open, so iI didn not think it was the switch.

I was wondering if the orange box could be malfunctioning, and therefore be screwing things up hence the fues blown??

Any thoughts.. any way of checking that orange control box?

Thanks
tommytuttle is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 10:13 AM   #5
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Yukon's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Marquette, MI
Posts: 484
Somthin \g going rearward must be disconnected..
__________________
99' Limited: ARB Taco bar, Smittybuilt XRC 10 winch, OME 891, 883, N91S, N86. Budbuilt Full skids, BFG At's Lightforce 240's
Yukon is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 11:48 AM   #6
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
dewey's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Northern Michigan
Posts: 70
I am having VERY similar problems...
-power locks work on all doors but only if key is in 'on' position/running
-no rear cargo light unless key in 'on' position/running
-no power unlock when using key in doors, no back window with key
-no rear wiper, but i can spray the back window with fluid and my rear defrost works.

Had my battery checked at an auto parts store... didn't get the numbers, but it was holding a charge just fine (I had it checked because it seemed like it was taking an excessive number of cranks for the engine to fire. Maybe related?)

If anyone has any ideas, or if you find a fix, I'd love to hear it. Checking on that MPX B fuse in a few minutes...

Thanks
__________________
2000 4Runner SR5 4x4 Highlander Sport
dewey is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 12:53 PM   #7
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
Threadstarter [OP]
 
Join Date: Jul 2003
Location: Barrie, Ont. Canada
Posts: 132
I got a tip on another post that it was some broken wires in that plastic part that goes between the truck and the tailgate.. top driver's side of the tailgate.

I'm goint go try to get into that tonight when I get home.. (if it isn't too cold)
sure would be nice to get this working properly.
tommytuttle is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 01:48 PM   #8
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
dewey's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Northern Michigan
Posts: 70
Success! I just went out and checked my MPX-B fuse...it was blown. Replaced it, and I got everything back - power locks, cargo light, wiper, even my keyless entry was still programmed and works great. I thought I had replaced the fuse before when searching for answers on this, but I guess I never got around to it. Hopefully you find a solution to your problem, good luck!
__________________
2000 4Runner SR5 4x4 Highlander Sport
dewey is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 01:48 PM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
Reply

Tags
2000, 4runner, door, engine, fuse, highlander, interior, key, lights, lock, locks, mpx, power, problem, turned, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 11:46 PM.


2010 InternetBrands, Inc.