3VZE Tachometer issues - YotaTech Forums

Notices
86-95 Trucks & 4Runners 2nd/3rd gen pickups, and 1st/2nd gen 4Runners with IFS

3VZE Tachometer issues

Reply

Old 05-20-2013, 08:21 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Markarino's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Toronto, ON
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
3VZE Tachometer issues

Hey guys, I've came across the strangest tachometer problems on my pickup. The tach just doesn't read properly, its usually off by 400 RPMS and this is only during idle. While driving it appears to be working properly judging by the sound the motor is making. But once I come to a complete stop the tach will stop at 800 then drop to below 500. The motor will stay idling at 800 but the tach just appears to have a mind of its own. There are even some days that it works perfectly fine. I've already changed the tach itself and still no difference so i'm going with a wiring issue. I'm just not sure what wires I should check, I know its something with the igniter but I'd like a better lead if anybody has one. Thanks guys.
Markarino is offline  
Reply With Quote
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jashoeuh
Newbie Tech Section
19
11-26-2017 07:01 AM
calderp
Engine Swaps
2
08-16-2016 05:15 PM
sanctfy
All Other Toyota Swaps
6
09-15-2015 02:52 PM
calderp
Pre 84 Trucks
8
07-27-2015 09:58 AM
smiley52
86-95 Trucks & 4Runners
8
07-11-2015 05:16 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 3VZE Tachometer issues


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: