Charging Issues - YotaTech Forums



Pre 84 Trucks 1st gen pickups

Charging Issues

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-12-2017, 02:05 PM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 37
Charging Issues

83 pickups not charging here's what's going on:
New alternator (rebuild) from rockauto
Changed engine and gauge fuses
Cleaned/tightened connections at battery
Charge light relay is plugged in, charge light will turn on
Checked connections at voltage regulator
Voltage Regulator is 5-pin connector,
alternator matches, fsm does not detail testing 5 pin connector, dird anyone have any tips?
Will not charge with charge light relay disconnected
Will not overcharge with regulator disconnected
When I first put in New alternator and ran truck battery read 13.5v made a trip to town, checked battery on return and was at 12.5v
Disconnected battery line from alt. Started truck, checked battery post on alt with voltmeter got reading of .53? Alternator does not have magnetic field on back.

So what do you guys think? Does this sound like a bad rebuild? Confused why I would have perfect charge at first and then have it stop charging. Any suggestions? Things I've overlooked? As always any help is appreciated.
WolfMann is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 05:53 PM   #2
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 37
Update, 5-minutes after posting that I went back to the truck to keep checking connections, it ended up being the 5 pin connector to the voltage regulator. I unplugged it with truck running then reconnected it and moved it around, after a minute it started making noise and the battery was charging again. Just got back from town and it held up. Thinking everything is alright.
WolfMann is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 02:48 AM.


2017 InternetBrands, Inc.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: