Interior lights don't work, won't start!!! 98 4runner - YotaTech Forums


Go Back   >


95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 4th gen pickups and 3rd gen 4Runners
Sponsored by:
Click Here

Interior lights don't work, won't start!!! 98 4runner

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-17-2004, 04:44 AM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Appleton, WI
Posts: 75
Interior lights don't work, won't start!!! 98 4runner

Help!!! I left my light on in my 98 4runner limited and the battery went dead, so I went to jumpstart the truck and when I hooked up the jumpercables the alarm proceeded to go off. Now when I attempt to start the truck none of the dash lights will go on, power windows will not work, dome lights etc. but the exterior lights will work. Did I blow a fuse or something. Someone please help!!!!

Thanks in advance
Josh
joshd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 04:44 AM   #2
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Appleton, WI
Posts: 75
Oh....one more thing, the truck will not start!
joshd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 05:09 AM   #3
Contributing Member
 
MTL_4runner's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, QC Canada
Posts: 8,807
Did you hook it up reverse polarity or something?

Do you get any lights at all on the inside when you jump it?

You might try a trickle charger on the battery and check all the fuses to ensure none are blown (both under the dash and in the engine compartment).
MTL_4runner is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 05:35 AM   #4
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Appleton, WI
Posts: 75
The battery was hooked up (jumped) correctly, No lights at all in the interior. horn does work. I don't have the remotes for the factory alarm...Would that have anyting to do with it?

Thanks
Josh
joshd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 05:40 AM   #5
Contributing Member
 
MTL_4runner's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, QC Canada
Posts: 8,807
Quote:
Originally Posted by joshd
The battery was hooked up (jumped) correctly, No lights at all in the interior. horn does work. I don't have the remotes for the factory alarm...Would that have anyting to do with it?

Thanks
Josh
If you don't have the remotes that could certainly be a problem.
I would remove the alarm (not that hard to take out) or get new remotes programmed for it.

You might ask the dealer if you drained the battery like you did, would it prevent starting?
I am not sure since I have never tried it myself but I know the viper I have will go off and prevent starting without using the remote.

Last edited by MTL_4runner; 12-17-2004 at 05:41 AM.
MTL_4runner is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 05:59 AM   #6
Registered User
 
4Hummer's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 1,969
Yeah sounds like your alarm has starter disable. The alarm may have a Valet switch. which Should let you start it ???
4Hummer is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 06:16 AM   #7
WT
Registered User
 
WT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Virgina
Posts: 721
Quote:
Originally Posted by joshd
The battery was hooked up (jumped) correctly, No lights at all in the interior. horn does work. I don't have the remotes for the factory alarm...Would that have anyting to do with it?

Thanks
Josh
My bet is that the factory alarm has disbled your starter and since you don't have the remotes to turn off the alarm the alarm thinks it should disable your starter. May want to just unplug the brain (under drivers seat) and see if it will start after that.
WT is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 06:20 AM   #8
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Appleton, WI
Posts: 75
Thanks for the quick reply guys! I will try to unplug the alarm unit, but does it make sence that the interior electronics will not work? Is there some kink of main fuse that it could be? Thanks again.
joshd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2004, 06:26 AM   #9
WT
Registered User
 
WT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Virgina
Posts: 721
Quote:
Originally Posted by joshd
Thanks for the quick reply guys! I will try to unplug the alarm unit, but does it make sence that the interior electronics will not work? Is there some kink of main fuse that it could be? Thanks again.
The alarm could also be disabling that stuff to especially the power locks..
worth a try to unplug the brain first and see if it helps any.
WT is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3.0 rev limiter need help plz Jdgarrison 86-95 Trucks & 4Runners 1 10-01-2015 05:22 PM
Replaced KS wire, now she won't start. newzingo 86-95 Trucks & 4Runners 5 06-24-2015 01:50 PM
Reese's 86 hilux paxanders 86-95 Trucks & 4Runners (Build-Up Section) 3 06-21-2015 06:29 AM
A fine new addition ShaunKris 86-95 Trucks & 4Runners 1 06-17-2015 04:33 PM
Adam F - your sig takes the cake. LOL TRD 4RNR Off Topic Talk 22 11-01-2007 12:15 AM


Tags
4runner, 98, alarm, battery, change, dome, fuse, horn, interior, jumped, light, lights, start, truck, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 01:10 PM.


2010 InternetBrands, Inc.