YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > 86-95 Trucks & 4Runners
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


86-95 Trucks & 4Runners 2nd/3rd gen pickups, and 1st/2nd gen 4Runners with IFS

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-13-2012, 09:21 PM   #1 (permalink)
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fresno, Ca
Posts: 185
Trouble shooting oil leak coming out from slave boot?

Hey guys, I have an issue with my 4Runner leaking. A little info before I go into details: 22RE 5MT (W56), just did my clutch (5-6,000 miles ago), pressure plate, resurface flywheel, replaced rear main seal, flushed tranny and refilled it with Redline MT, replaced both master and slave (All parts are directly from Toyota OEM).

Anyhow, the problem, I came home from a 160 mile trip and noticed that during the last 5 miles before I got home, my motor started knocking. Parked my 4Runner, turned it off, checked the oil level and it was really low! Which explains the knock but I just changed the oil less than 1,000 miles ago so I assumed it wasn't the issue. Checked down below and noticed it was leaking. I refilled the oil and cleaned off the oil where it was leaking from and thank goodness the knock went away.

I drove my 4Runner for 10 mins and parked it to see if there was any signs of leak and there was. It was leaking from the slave cylinder rubber boot. All signs point to my rear main seal but I just replaced that along with the clutch so what could it be? Motor oil is the only sign of leak and smell btw. Thanks and I'll take pics tomorrow to give you all a better understanding.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!
__________________
88' 4Runner 4X4 EFI
32X11.50X15 BFG KM2
4.56 gears with Lockright locker in front (open 3rd)
4 inch ProComp lift with Zuk (94 FJ80 coil springs)
6 inch marlin crawler greasable shackle kit
Marlin rear bumper
4runner_guy is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-13-2012, 10:03 PM   #2 (permalink)
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
wyoming9's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: I live in New Tripoli Pa out in the woods
Posts: 5,139
Red face

You would not be the first or last to screw up a seal install .

Bad seal wrong seal ??

Human error ??
wyoming9 is online now  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-14-2012, 01:47 AM   #3 (permalink)
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
Threadstarter [OP]
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fresno, Ca
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by wyoming9 View Post
You would not be the first or last to screw up a seal install .

Bad seal wrong seal ??

Human error ??
I followed the fsm correctly, it wasn't that hard to install. Oiled it up and used a flat block of wood to put it back in place. I'd be damned if it was the rear main.
__________________
88' 4Runner 4X4 EFI
32X11.50X15 BFG KM2
4.56 gears with Lockright locker in front (open 3rd)
4 inch ProComp lift with Zuk (94 FJ80 coil springs)
6 inch marlin crawler greasable shackle kit
Marlin rear bumper
4runner_guy is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-14-2012, 05:01 AM   #4 (permalink)
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
jrob's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Houston/Durango
Posts: 11
Troubleshooting 101, first check the last place touched by human hands. Sound like the rear main to me as well. I realize you are grasping for something else for it to be. I do the same thing when I know in the back of my mind its something that is going to be a pain.
jrob is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-14-2012, 05:01 AM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
Reply

Tags
22re, 4runner, 95, boot, cylinder, leak, leaks, main, oil, rear, seal, slave, symptoms, toyota, troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 03:49 PM.


2010 InternetBrands, Inc.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2