YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 4th gen pickups and 3rd gen 4Runners

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-23-2005, 01:24 PM   #1
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
2001 4Runner SR5 Rear view mirror

I have a 2001 4Runner SR5 with all the goodies - running boards, roof rack, sunroof, etc. I bought it used a couple weeks ago. I have the manual coming in the mail but have not received it yet.

I have a question about the rear view mirror. It has a Compass button and a Temp. button. The compass works perfect but whenever I press the temp. button it just displays "OC". I do not know what this means. How can I get the temperature display to work??
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!
spoonman is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2005, 02:47 PM   #2
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
gapguy's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 3,534
Since that mirror was a dealer/port option, and not a factory option, it's likely that it isn't covered in the owners manual. You likely have the "Gentex" mirror. It sounds like the temperature sensor isn't connected, or it's malfunctioning.

Maybe somebody who has installed this mirror will chime in. Bamachem?
__________________
05 Tacoma AC TRD Sport 4wd
gapguy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2005, 03:34 PM   #3
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
OK...well thanks for the info. If anyone that has experience with this could tell me how to fix the problem, that would be great.
spoonman is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2005, 04:42 PM   #4
lee
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Dec 2003
Location: boston, ma
Posts: 6,729
Send a message via AIM to lee
i have the input for the temp sensor on my mirror, but i didn't power it.

like gapguy said, "It sounds like the temperature sensor isn't connected, or it's malfunctioning."

he nailed it.. may be a good idea to see if you can pick up power (on a power meter) from the power wire.
lee is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2005, 07:22 PM   #5
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
i looked at it and there were two wires running up into my roof. Does anyone know where the sensor is usually located?
spoonman is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 05:40 AM   #6
lee
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Dec 2003
Location: boston, ma
Posts: 6,729
Send a message via AIM to lee
http://www.kidmoe.com/4runner/writeup/

look at my writeup, it may help you find the source.
lee is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 08:25 AM   #7
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
dibble9012's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,748
Send a message via AIM to dibble9012 Send a message via Skype™ to dibble9012
if there are only two wires, maybe they didnt hook up the temp sensor at all? one wire + and one wire -, thats all i have on my compass one
dibble9012 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 08:27 AM   #8
Banned
Vendor Sales Rating: (0)
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 0
Send a message via Yahoo to bamachem
mine does the same thing - no temp sensor. i have a limited so i have a temp sensor in the climate control unit - i haven't bothered messing around w/ it.
bamachem is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 08:28 AM   #9
lee
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Dec 2003
Location: boston, ma
Posts: 6,729
Send a message via AIM to lee
i figured he meant two power wires...
lee is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 08:28 AM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
Reply

Tags
04, 2002, 2004, 2008, 4runner, compass, loose, mirror, rear, rearview, removing, runner, side, toyota, view, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removing rear view mirror - how? MadCityRich 86-95 Trucks & 4Runners 2 09-23-2006 01:28 AM
91 SR5 p/u rear view mirror with lights joshik 86-95 Trucks & 4Runners 4 04-20-2006 06:17 AM
Rear View Mirror RTdawgs 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 11 07-07-2004 08:42 PM
Rear-view mirror! Nam 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 2 07-21-2003 10:01 PM
help! Rear View Mirror Loose AznStyle 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 2 03-03-2003 08:23 PM


All times are GMT -8. The time now is 08:05 PM.


2010 InternetBrands, Inc.