YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > Maintenance & Repair Archives
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Maintenance & Repair Archives Note: This section will be merged in with the other tech areas soon, and is now closed

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-21-2003, 11:17 AM   #1
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Lightbulb tail light fuse keeps blowing

I have a 2000 Tacoma Tacoma 4x4 and I was pulled over because I had no tail lights at all .. My flashers work , turn signals work but no tail lights .. So I replaced my fuse underneath the hood and it worked for a second then blew again .. Everytime I replace the fuse it blows .. Now I am lost and don't know why it is doing this or what to check to fix it .. any idea's ?Thank You
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!
DSalmon is offline  
Old 07-21-2003, 01:33 PM   #2
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
AgRunner06's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Lone Star State
Posts: 2,417
Send a message via AIM to AgRunner06
Post

I would start by checking all the wiring going to the tailights. It sounds like there is a short in it somewhere.

If all else fails, off to the dealership you go.

Good Luck
__________________
"I'm your huckleberry." - Doc Holiday

- '93 4runner - Sold!

Current Ride - 2001 Chevrolet Silverado 1500 ext.cab, pewter, 5.3L, Trutrac, fully loaded, 225K miles and still ticking.
AgRunner06 is offline  
Old 07-21-2003, 05:23 PM   #3
Contributing Member
Personal Sales Rating: (0)
 
Yoda's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: North Bend, WA
Posts: 2,650
Does it blow without the lights on?

If it blows only with the lights on (hope this is so), check the area around your tail lights, side markers, front park lights, and license late lights for any damage. If see any damage, check further to see if a wire is smashed behind it. Check you trailer harness if you have one.

DO NOT PUT IN A BIGGER FUSE! A melted harness will cost a lot more to repair than tracing out the short.
__________________
David
TLCA 14788
71 Landcruiser FJ-40 TBI 327, TH-350, Warn 8000, disk axle swap.
76 Landcruiser FJ-40 project/parts (haven't decided)
[SIGPIC][/SIGPIC]
Yoda is offline  
Old 07-23-2003, 07:30 PM   #4
Banned
Vendor Sales Rating: (0)
 
jx94148's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 2,617
Send a message via Yahoo to jx94148
Quote:
Originally posted by Yoda
Does it blow without the lights on?

Check you trailer harness if you have one.
I second this oppinion. When not connected, all maner of dirt, salt, water and debris can get into the plug or wires and screw everything up. Most tail light, reverse light, turn signal, etc problems are traced to trailer circuits and related junk.
jx94148 is offline  
Old 08-01-2003, 08:45 PM   #5
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
REDYOTA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: georgia
Posts: 241
Send a message via AIM to REDYOTA
did you recently instal a cd player or speakers? I had kens instal a cd player and speakers and they screwed my junk up. I blew tail light fuses for two weeks and finally rewired it myself and have not had a problem since.
__________________
my rig- 95 Sr5 pickup 3.0 5spd ex cab 38.5 x 11.50 skinny boggers on 15 x 8 steelies 5.29's lockright

New Addition!!! 1984 4runner SR5 302/c4 Build
REDYOTA is offline  
Old 08-03-2003, 05:30 PM   #6
Banned
Vendor Sales Rating: (0)
 
jx94148's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 2,617
Send a message via Yahoo to jx94148
Wow, that's a new one. A stereo install causes the tail light fuse to blow. Who installed it, Mrs. Jones' Kindergarden class?
jx94148 is offline  
Old 08-13-2003, 02:20 PM   #7
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
REDYOTA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: georgia
Posts: 241
Send a message via AIM to REDYOTA
Ken's audio they suck seriously its not worth it to let them instal anything for free. Atleast the one in macon Ga
__________________
my rig- 95 Sr5 pickup 3.0 5spd ex cab 38.5 x 11.50 skinny boggers on 15 x 8 steelies 5.29's lockright

New Addition!!! 1984 4runner SR5 302/c4 Build
REDYOTA is offline  
Old 08-23-2003, 09:20 AM   #8
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: May 2003
Location: Houston
Posts: 27
Check to see if the wires running to your hitch is rubbing against the spare tire.
__________________
tunaslaughter
1997 SR5 4WD 4Runner Locked Rear
1997 FZJ80 Locked Front & Rear F.O.R GEN II 3.5 Lift
1985 Hilux 4WD Pickup
tunaslaughter is offline  
Old 08-23-2003, 09:20 AM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
 

Tags
1999, 2004, blow, blowing, blows, causing, fuse, fuses, i30, infiniti, light, stereo, tacoma, tail, toyota, trailer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine fuse blowing islandTOY General Electrical & Lighting Related Topics 3 04-01-2008 04:23 PM
Tail light fuse & trailer towing Embfixer 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 2 05-21-2007 03:44 PM
Blowing fuse WSUWESTON Pre 84 Trucks 3 03-25-2007 09:12 PM
a/c fuse keeps blowing on my 88 3.0 Kaiks 86-95 Trucks & 4Runners 2 10-08-2006 08:36 PM
EFI Fuse Blowing... Churnd 95.5-2004 Tacomas & 96-2002 4Runners 5 05-18-2004 09:02 PM


All times are GMT -8. The time now is 08:22 AM.


2010 InternetBrands, Inc.