YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > Newbie Tech Section
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Newbie Tech Section Often asked technical questions can be asked here

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-19-2011, 03:25 PM   #1
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 51
Loss of powersteering at idle after highway speeds.

Recently i replaced my leaky old powersteering pump with a rebuilt one. Everything went fine and the truck works great now and the leaks are gone, but...

After any short highway run when i come off the freeway and stop at the redlight i will have no power steering. I have to rev the engine to get the steering back. It will do this for a few minutes after i get off the highway every time now and i have no idea what would cause this.

Any ideas?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!
foppert is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 03:44 PM   #2
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
michael0584's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Spring, Texas
Posts: 67
Defective pump?
__________________
1999 4Runner 3.4 220,000 miles, ISR mod, intake elbow cut mod.
michael0584 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 04:08 PM   #3
Super Moderator
Personal Sales Rating: (0)
Staff
 
rworegon's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Columbia River Gorge, Oregon...east side
Posts: 4,152
Belt loose? Low or wrong type of fluid?
__________________
95.5 Tacoma 3.4L Auto, bought with 0.8mi.

FSMs (many missing references as of 2014) TSBs
P/N & diagrams (source for OEM parts on east coast)
PNW OEM Parts source - Titus-Will Toyota, Tacoma, WA

Advanced Search
Forum Rules
Know them. Abide by them.

Last edited by rworegon; 09-19-2011 at 04:16 PM.
rworegon is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 04:10 PM   #4
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
DixieThunder's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Covington, Washington
Posts: 64
o OaKLEyZ o Tried it out and didn't like it :P
^^^I second that.
Obviously it's possible that you got a bad pump but I'd bet it's the belt.
DixieThunder is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 12:03 PM   #5
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
Threadstarter [OP]
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 51
I am using dextron atf as powersteering fluid, ill tighten up the belt and see what happens.
Thanks for the responses.
foppert is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 12:03 PM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
Reply

Tags
4runner, 97, highway, idle, lose, loses, loss, low, power, powersteering, pump, speed, speeds, stearing, steering, toyota

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 03:52 PM.


2010 InternetBrands, Inc.