YotaTech Forums  

Go Back   YotaTech Forums > Toyota SUV & Truck Tech > 86-95 Trucks & 4Runners
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


86-95 Trucks & 4Runners 2nd/3rd gen pickups, and 1st/2nd gen 4Runners with IFS

Welcome to Yotatech!
Welcome to Yotatech,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-13-2010, 01:25 AM   #1
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
gary96360's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: nanaimo British Columbia Canada
Posts: 885
turn signals dont work but hazards do...

hey there. im having a problem with my truck. today all of a sudden my singals stopped working but my hazards work. im stumped. i checked the fuse under the hood and its fine. the fuse inside the truck its fine. i dont know what to look for next. any help is greatly appreciated
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Yotatech!
__________________
Quote:
Originally Posted by algranger View Post
i took one breath in, all of a sudden it just flooded into my mouth and down my throat i didnt expect it to come that fast... then again the hose was only like 6 feet long
Quote:
Originally Posted by a4runnerfreak View Post
In 5 days, God created the heavens and the earth. On the 6th day, God created the Toyota 4x4. On the 7th day, God rested.

1993 yota pickup. 3 slow, 4.56 gears 5 speed. plumbing isr. autopal h4 conversion, ebay hid's, 12 inch infinity sub. 3 inch body lift with 33" a/t with 15x10 eagle alloys
gary96360 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 03:54 AM   #2
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
iselloil's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Richmond va
Posts: 739
there is a relay in the fuse block on the drivers side by your feet.CHeck that.
iselloil is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 09:41 AM   #3
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
Threadstarter [OP]
 
gary96360's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: nanaimo British Columbia Canada
Posts: 885
i only saw fuses in the fuse blcok but ill look again
__________________
Quote:
Originally Posted by algranger View Post
i took one breath in, all of a sudden it just flooded into my mouth and down my throat i didnt expect it to come that fast... then again the hose was only like 6 feet long
Quote:
Originally Posted by a4runnerfreak View Post
In 5 days, God created the heavens and the earth. On the 6th day, God created the Toyota 4x4. On the 7th day, God rested.

1993 yota pickup. 3 slow, 4.56 gears 5 speed. plumbing isr. autopal h4 conversion, ebay hid's, 12 inch infinity sub. 3 inch body lift with 33" a/t with 15x10 eagle alloys
gary96360 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 09:52 AM   #4
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
camo31_10.50's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vian, OK
Posts: 5,334
could be your grounds....
__________________
I'm Roalin' Coal now.

2001 Dodge 3/4 ton cummins, 6speed, QCSB, 35's on 18's, straight piped, cattleman front bumper. CAI, and superchips tune.
camo31_10.50 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 11:54 AM   #5
Registered User
Personal Sales Rating: (1)
 
99SR5's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: leesburg, VA
Posts: 888
Send a message via AIM to 99SR5
could be the switch itself on the steering column
__________________
94 4Runner SR5
- Stock, for now.
87 4Runner SR5
- 63" chevy's, ball joint spacers, 33x12.50 MTR's, home made rear bumper/tire carrier

99 4Runner SR5 Highlander-auto
- K&N filter, removed intake elbow, open air box, deckplate mod
- 265/75/R16 BFG MT's on stock 5 star's
- raised rear diff breather

2003 Mach 1
-full bolt ons, 4.10 gears, tuned by Excessive Motorsports; 307 hp, 326 tq
99SR5 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 05:56 PM   #6
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
iselloil's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Richmond va
Posts: 739
above the fuses there ia a round relay.
iselloil is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2010, 06:01 PM   #7
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Arkansas
Posts: 57
double check the bigger fuses under the hood, the square ones
__________________
1989 Toyota Pickup Xtra Cab 22RE 4x4. 155,000 miles. 5 speed manual
cchant is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 07:56 PM   #8
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
hey all i know this thread is old but im having somewhat the same problem.. i have an 80 truck and my hazzads work and the turn signals will turn on but they dont blink. both front and back lights come on but they dont flash.. i checked fuses inside the cab, still intact.. i didnt see a relay or the fuses inside the hood. any help would be greatly appreaciated!! thanks!!
toy trucks is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 08:15 PM   #9
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
nv4runner's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Missoula, MT
Posts: 360
Sounds like the flasher is no longer flashing. I'm not sure exactly what it looks like or where it is on an 80's truck, but in general they are round or square, about 1"X1" and located under the dash. On my 92 its tucked up under the dash a ways on the drivers side but still attached to the fuse block under the dash. There should be two of them. One for the turn signal and one for the hazards. Occasionally I've seen the hazard flasher on the back of the fuse block instead of the front with the turn signal flasher. Try to remember where the clicking used to come from and go to that area as the clicking is from the flasher.

You can also test the flasher by exchanging it with the hazard flasher since MOST of them are the same. If your turn signal now works but your hazards only stay on then you need a new flasher.
__________________
92 4Runner 5 spd V6 31X10.5X15LT, Aisin Manual Locking Hubs, K&N FIPK, Converted HID Driving Lights, Fog Lights, Auxiliary reverse lights.
nv4runner is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 08:41 PM   #10
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
85yota4x4's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: lompoc
Posts: 294
x2 on the flasher
__________________
1985 toyota 4x4 sr5 22re ext. cab, 4" rough country lift, Rancho 5000 shocks, 33x12.50 bfg km2's, 15" cragar soft 8 wheels, hi steer, 1/4" wheel spacers
85yota4x4 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 10:25 PM   #11
Registered User
Personal Sales Rating: (0)
 
peow130's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Spokane, WA
Posts: 3,892
Check the fuses under your dash.
I blew the fuse for my dash lights, which blows your blinkers.
Hazards worked, blinkers didnt.
Also, check to make sure you don't have any shorts in wiring on your blinkers.
If you just did the mod to put them in the operating light housing, then you probablly blew the fuse.
__________________
1998 Tacoma TRD <---Blown up and sold.
1953 Willy's CJ3A. SBF302, T18 4 speed, D20, D30F, D44R
peow130 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 10:25 PM
Yotatech
4WD Truck




Paid Advertisement
Reply

Tags
70, 78, 93, blinkers, chevy, dont, hazards, pickup, signals, trail, truck, turn, wont, work, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 08:14 PM.


2010 InternetBrands, Inc.